ФК "Карлівка"
П'ятниця, 19.04.2024, 09:25



Вітаємо Вас Гость | RSS
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню

Опитування
У нинішньому сезоні "Карлівці" під силу ...
Всего ответов: 147

Турнірна таблиця
Славутич Славутич 25
Мир Мир 23
Тернопіль Тернопіль 21
Шахтар Шахтар 21
Гірник Гірник 21
Сталь Сталь 20
Шахтар-3 Шахтар-3 19
Гірник-Спорт Гірник-Спорт 18
Оболонь Бровар Оболонь Бровар 18
Реал Фарма Реал Фарма 18
Енергія М Енергія М 14
Карлівка Карлівка 13
Кремінь Кремінь 11
Арсенал Київщина Арсенал-Київщина 11
Енергія Нк Енергія Нк 11
Динамо Динамо 11
Макіїввугілля Макіїввугілля 10
Скала Скала 7
Кристал Кристал 7

Статистика



Форма входу

Партнери

Відео

Головна » 2018 » Липень » 18 » Перспективи літієвих акумуляторів
19:58
Перспективи літієвих акумуляторів

У всьому світі дослідження і розробка в області літієвих технологій зараз стрімко розвиваються, з'являються нові типи літієвих акумуляторів. У найближче десятиліття слід очікувати витіснення з ринку застарілих електрохімічних схем літієвими акумуляторами, особливо, якщо вдасться знизити їх вартість.

Переваги літію полягають у тому, що він володіє найменшим електрохімічним еквівалентом (відношенням маси до заряду іона) і одночасно найвищим негативним потенціалом у порівнянні з будь-якими іншими металами (-3,045 В щодо стандартного водневого електрода). Крім того, літій має властивість інтеркалірованості в інші матеріали, тобто проникати в кристалічну решітку з утворенням оборотного хімічної зв'язку, наприклад, в оксиди металів.

Перші літієві акумулятори використовували анод з металевого літію і катод з оксидів різних металів. На жаль, ця схема проявила себе як дуже ненадійна - акумулятори регулярно спалахували або вибухали. Забезпечити велика кількість циклів заряд / розряд для анода з металевого літію виявилося проблематично: при заряді акумулятора металевий літій, який відновлюється на аноді, може утворювати дендрити (голчасті кристали), що пронизують шар електроліту і створюють ризик короткого замикання. Сучасні моделі літієвих акумуляторів можна побачити по цій ссылке .

Літієві батареї з великим напруженням реалізуються у вигляді послідовної ланцюжка акумуляторів, скільки-небудь потужні можуть мати послідовно-паралельне їх з'єднання. Безпека експлуатації таких батарей обов'язково забезпечується зовнішньої електронної захистом від перезаряду і переразряда окремих акумуляторів. Вона включає контролери, що вимірюють напругу кожного з них або блоку з паралельно з'єднаних, і ключі для розмикання електричного кола при досягненні граничних величин напруги. Для контролю температури батареї використовуються термістори. Пристрій зовнішньої захисту розміщують зазвичай на платі, яка встановлюється прямо на акумуляторі. Системи електронного захисту батарей у різних виробників можуть істотно відрізнятися, а доступ до цієї частини виробу часто захищений. BMS (Battery Management System) є необхідною частиною будь-яких акумуляторних батарей. Часто воно включає в себе систему охолодження / підігріву.

Переглядів: 972 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Минулі записи

Наша сторінка в соцмережі

Друзі сайту

Останні коментарі
Хороша перемога над хорошим су

Ну да. Проще все на судейство

Знову програш. Коли вже побачи

Ну-ну. Посмотрим на несостоявш


Дуже прикра поразка. Після так



Сайт уболівальників ФК "Карлівка" © 2012-2015